Mamas Kochbuch

 

2017-ben az ürömi Német Nemzetiségi Önkormányzat sváb szakácskönyvet jelentetett meg magyar, majd német nyelven is. A könyv írója, összeállítója Tölgyesi Lászlóné Vajda Magdolna. A kötet sok kipróbálásra csábító receptet tartalmaz. 1946-ban szinte a falu teljes lakosságát kitelepítették, így ma már nehéz volt a régi recepteket összegyűjteni. Főleg az ünnepi ételek receptjei maradtak meg az emlékezetben, mert egy-egy esküvő, disznótor alkalmával a családok igyekeztek a régi, kedvelt ételeket főzni és a régi süteményeket sütni.

A kötetek nem kerültek kereskedelmi forgalomba, de az ürömi könyvtárban kézbe lehet őket venni.

1_3.JPG

mamas_kochbuch.jpg

A könyv magyar és német nyelvű változatának fedőlapja

 

mama_foztje_hatlapja.jpg

A könyv hátlapján olvashatjuk megírásának célját

2_1.JPG

3_2.JPG

A könyv két lapja

A kötet fő erénye, hogy nemcsak recepteket tartalmaz, hanem rövid történeteket is, és visszaemlékezik arra, hogy hogyan történt 70-80 évvel ezelőtt a háztartás vezetése.

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr5513847962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása