1.Százhalombatta hajó.jpg

A Százhalombatta nevű motoros hajó avatása (1972)

Az országban egyedülállónak mondható Városi Archívum 2010. január 1-jén jött létre a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár egyik részlegeként. A gyűjtemény alapját a könyvtár már meglévő helytörténeti gyűjteménye, a városban működő Matrica Múzeum és a helyi Halom Tv korábbi anyagai adták. Ez az állomány folyamatosan bővül a városlakók által adományozott dokumentumokkal.

Az archívum teljességre törekvő módon gyűjti a Százhalombattára vonatkozó irodalmat és erős válogatással a szomszédos településekkel, illetve Pest megyével kapcsolatos dokumentumokat. Gyűjtőkörébe tartoznak a könyvek, folyóiratok, lapkivágatok, egyéb periodikák, szakdolgozatok, pályázati munkák, aprónyomtatványok, térképek, plakátok, fotók, diák, VHS videóanyagok, digitális technikával rögzített, helytörténeti szempontból jelentős magánfelvételek és egyéb elektronikus dokumentumok.

A Százhalombattai Városi Archívum feladata a meglévő és az újonnan begyűjtött anyagok folyamatos digitalizálása, rendszerezése, tudományos igényű feldolgozása és a hozzáférhetőség biztosítása a nagyközönség számára.

Kovács Edina történész

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr596042390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.