80.jpg   

79.jpg 

Ürömön 1949 óta működik nyilvános könyvtár. A kezdeti időkben a Hegyalja kisvendéglő adott helyet a könyvtárnak, mely mindössze egyetlen szekrény könyvből állt.

 

01.jpg 

Az ötvenes években a könyvtár a Művelődési Házba került.Ott először az előtérben néhány üvegesszekrényben helyezték el a könyveket.

 

093.jpg  

A hatvanas években gyorsan gyarapodott a könyvállomány, újabb költözés következett, a Művelődési Házon belül, a mai kisterembe.

 

HPIM3248a.jpg  

A nyolcvanas évek közepére a kisterem is kicsinek bizonyult, s ezúttal mai helyére, a Dózsa György út 18 szám alatti épületbe került, és ott működött  1986 márciusától 2008 októberéig. Ez a kép már 2006-ban készült, a Költészet Napján.

 

3309b.JPG
 

A könyvállomány szépen növekedett, az olvasók száma elérte a hatszázat, de az épület felújításra szorult. Ekkor a könyvtár ideiglenesen visszakerült a Kossuth Lajos Közösségi Házba, az Iskola utca 4 szám alá, majd az épület külső és belső megújulása után, 2011 nyarán ismét költözés következett. Azóta a Dózsa György úton várja az olvasókat és érdeklődőket.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr416290187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása