Százhalombattán idén 21. alkalommal rendezték meg a Summerfestet, amely hazánk egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja. Az elmúlt 20 évben közel 150.000 néző és 102 ország vett részt a fesztiválon.

4706.jpg

Ebben az évben 21 ország mutatkozott be: Brazília, Bulgária, Ciprus, Costa Rica, Csehország, Elefántcsontpart, Görögország, Grúzia, India, Kuba, Lengyelország, Olaszország/ Szicília, Oroszország/ Szibéria, Peru, Románia, Szerbia, Tajvan, Törökország és Magyarország.

4647.jpg

A Summerfest Nemzetközi Folklór Fesztivál a CIOFF (a Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegyét elnyert fesztivál, tagja az UNESCO egyik legerősebb nemzetközi partnerszervezetének. 

4639.jpg

A Summerfest célkitűzése, hogy bemutassa az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő magyar elemeket: 2014-ben a hortobágyi csergetés, mendei templomdíszítés, kalocsai pingálás, karcagi birkapörkölt főzés és solymászat, mint UNESCO jegyzéken szereplő örökség mutatkozik be.

4634.jpg

Százhalombattai sajátosság, hogy a külföldi táncosok családoknál laknak.

4664.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr186634187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása