Százhalombattán idén 21. alkalommal rendezik meg a Summerfestet, amely hazánk egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja. Az elmúlt 20 évben közel 150.000 néző és 102 ország vett részt a fesztiválon. Ebben az évben 21 ország mutatkozik be: Brazília, Bulgária, Ciprus, Costa Rica, Csehország, Elefántcsontpart, Görögország, Grúzia, India, Kuba, Lengyelország, Olaszország/ Szicília, Oroszország/ Szibéria, Peru, Románia, Szerbia, Tajvan, Törökország és Magyarország.

4553.jpg

A Summerfest Nemzetközi Folklór Fesztivál a CIOFF (a Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegyét elnyert fesztivál, tagja az UNESCO egyik legerősebb nemzetközi partnerszervezetének. 

4616.jpg

Az idei évben is érkeznek kuriózum együttesek Costa Ricából, Eleféntcsontpartról, Grúziából, Peruból, Tajvanról, és itt lesz számos európai ország is. A fesztivál legjelentősebb koncertjei Sebestyén Márta, a Vujicsics zenekar Pál István Szalonna és barátai, a Pál Család koncertje, valamint a Fölszállott a páva sztáregyüttese: Zsikó Zoltán és zenekara. 

4555.jpg

A Summerfest célkitűzése, hogy bemutassa az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő magyar elemeket: 2014-ben a hortobágyi csergetés, mendei templomdíszítés, kalocsai pingálás, karcagi birkapörkölt főzés és solymászat, mint UNESCO jegyzéken szereplő örökség mutatkozik be.

 

4584.jpg

A képek 2003, 2006 és 2007 nyarán készültek. 

Folytatjuk....

forrás: http://summerfestbatta.hu/



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr686613547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása