Ez az ösvény sose fösvény, akármilyen keskeny ösvény…

 

A szentendrei székhelyű Pest Megyei Művelődési Központ és Könyvtár gyereknapi foglalkozásokat rendezett Visegrádon minden évben, az 1970-es évek végétől a 80-as évek közepéig. A helyszín a Mátyás Király Múzeum teljes területe volt: a reneszánsz királyi palota és a fellegvár maradványai, valamint a Salamon-torony, háttérben a Dunakanyar panorámájával.

A csodás természeti és történelmi környezetbe helyezett rendezvényekre meghívták a megye általános iskolásait. A gyerekek a különböző helyszíneken más-más műfajban próbálhatták ki ügyességüket, kreativitásukat. Voltak színházi és bábelőadások, kézműves foglalkozások, koncertek, táncház. A foglalkozásokat híres – vagy később híressé vált – előadó- és képzőművészek vezették. Az iskolások maguk is részt vehettek az alkotómunkában és közönségként is élvezhették azt.

Közreműködött a Vujicsics együttes, Lantos Kecskés András, Sebestyén Márta, a Muszty-Dobay páros, Kobzos Kis Tamás és még sokan mások.

A film szuper 8-as technikával készült a PMKK amatőr filmes stúdiójában, 1979-ben. Digitalizálta Négyesi Gábor, 2019-ben. 

 

Forrás:

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (Szentendre), helytörténeti gyűjtemény

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr715320162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása