Száz éve született

minden idők legismertebb Bánk bánja

 

simandy-kep_1.jpg simandy-dombormu-jav.jpg

Idén ünnepeljük Kistarcsa leghíresebb szülötte, Simándy József Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház örökös tagja születésének 100. évfordulóját. 

1916. október 1-jén, Shulder József néven keresztelték a kistarcsai templomban. 2002-ben emléktáblát avattak tiszteletére, 2006-ban pedig leleplezték Janzer Frigyes szobrászművész által készített, egész alakos szobrát. 2013-ban az iskola homlokzatára került a Dallamfa című, nagy méretű kerámia dombormű, Szabó Kata munkája, mely az énekes portréját és a „Hazám, hazám” kezdetű ária kottáját ábrázolja.

Ebben az évben a kerek évforduló alkalmából nemcsak Kistarcsán, de országszerte megemlékezéseket, hangversenyeket, kiállításokat rendeznek.

simandy-szobor.jpg

 

Forrás: Kistarcsai Híradó, 2016. március, 13. oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr208534684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása