159.jpg  

Ez az 1950-es években készült képeslap a tsz-ben folyó munkát mutatja be. Legfeljebb a hegyek formájából ismerjük fel, hogy Ürömön készültek a képek.

 

Ürömi képeslap 1960 körül (1).jpg

 Itt már vannak utcarészletek, a katolikus templom is feltűnik a távolban, és megjelenik a szovjet hősi emlékmű.

 

Képeslap - talán hatvanas évek.jpg 

Ez a lap már a hatvanas években készülhetett, és az Arcanum adatbázisból származik (postcards.arcanum.hu). Bal oldalon Alexandra Pavlovna sírkápolnája látható.

 

10 (2).jpg 

Egy másik képeslap a hatvanas évekből. Láthatunk Fő utcai házakat, jobbra fent pedig a régi iskolát. A bal alsó sarokban az ötven évvel ezelőtti Templom tér képe tárul elénk.

 

10.jpg 

A kilencvenes évek végén képeslapsorozat készült Ürömről. Ezen a képen együtt láthatjuk Üröm több jellegzetes épületét: a Polgármesteri Hivatalt, Alexandra Pavlovna sírkápolnáját, az iskola régi épületét, s alatta már az új épület udvarát, valamint a katolikus templomot.

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr146224657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása