Az "idegenforgalom" 1958-tól indult meg és rohamosan növekedett Csobánkán. Azért kell Csobánka esetében idézőjelbe tenni ezt az idegenforgalmat, mert nem idegenek érkeztek külföldről Csobánkára, hanem az 1946-ban kényszerűen kitelepített hazánk fiai és azok leszármazottai. Az egykori kitelepítetteknek valószínűleg a 90%-a járt már itthon Németországból, Amerikából, Ausztráliából stb. Szentendre és Wertheim testvérvárosok 1988-ban javasolták, hogy Csobánka is csatlakozzék a "testvérekhez", hiszen a csobánkaiak legnagyobb része Wertheimben telepedett le és talált új otthonra. Csobánka és Wertheim testvéri kapcsolatának felvételére 1991-ben került sor hivatalos formában.

Amikor Csobánka fennállásának 300. évfordulóját ünnepelték 1992. július 4-én, akkor "szentesítették" Wertheimmel a testvérvárosi kapcsolatot is

A bejegyzés trackback címe:

https://pemete.blog.hu/api/trackback/id/tr388088864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása